22 Mayıs 2009 Cuma

ders notları

herkesi kendin gibi bilmeyeceksin.
iyi/ kötü. hiçbir türlü.
kimseye sonuna kadar güvenmeyeceksin.
uzak/yakın. hiçbirine.
kimseyi koşulsuz sevme, çünkü -istisnasız- hiçbir insan evladı bunu haketmez.
dürüst ol, ne düşünüyorsan sonucu ne olursa olsun onu söyle.
önceliklerinin sırasını bil..

bırak bunları allahaşkına da sen şunları yap mesela;

insanlara duymak istediklerini söyle! senden bekledikleri gibi davranıyor numarası yap! asla kesin ve net olma, dön dönebildiğin kadar, dönebildiğin yöne- gerektiğinde.
herkese sevgi kelebeği ol-hakkaten sevmene gerek yok, öyle görün yeter-, bir derdin olursa beni ara hiç çekinmeden de, nasılsa aramaz, ararsa da buluruz bir bahane!
gülümse herşeye, gülümset sen de, çok konuş, bırak zaman zaman boş olsun sen yine de konuş.
hiçbir kapıyı -arkasında gördüklerin bakmaya devam etmene izin vermeyecek kadar mideni bulandırsa da- kapatma, zira birgün ona işin düşebilir. herkesin herkese işi düşebilir, bu nedenle içinden geldiği gibi yaşama görmezden gelme isteğini, defetme isteğini, öfkeni vs.
biri tokat attı mı öteki yanağını çevir bir nevi!
masum ayağına yat. bu özellik üzerine çok çalış, zira çok zaman can kurtarıcın olacaktır. otobanda sağdaki alternatif şeridi kullanan şöförler gibi, herkesi aptal yerine koy, olur da yakalanırsan bilmiyordum de, yeniyim de, yani masum ayağına yat işte. sonra mesela kendin olmamayı bırakıp diğerleri tabir ettiğin uyumsuzların-kaybedenlerin (vb sıfatlar) arasına geri dönme gafletinde bulunursan kısa bir süreliğine, orda da yaparsın saf kafası. aferin sana.
bunları "sen" yap.


hiçbir zaman eyvallah demediğim şeylere (varsın olsun abuk subuk sıfatlarla olur olmaz itham edilen ben olayım) bundan sonra da peki diyecek değilim.

sevgiler.
bir bu elde olmuyor işte, benim kurallarıma göre.