10 Aralık 2009 Perşembe

WEREWOLF vs VAMPIRE (caution: “not an objective comparison”)


(şunun suratındaki meymenetsizliğe bak (tarafsız mı olacağıdım, hadi ordan))

Sevimsiz kireç renkli suratları, fosforlu rüküş gözleri, güneşe ve sarımsağa olan düşmanlıkları (kaldı ki ikisi de sağlık için faydalı şeyler) ile zerre haz etmediğim vampirler sürekli başkalarının kanı peşinde koşmaktan (hepsi mi AB grubu yani?), güzelim güneşli gündüzleri pis (objektif olmamı bekleme) tabutlarında takılıp her gece her gece demeden ava çıkmaktan başka bi halt etmeyen aç yarasalar gözümde sadece.



(lütfen şunun yüzündeki 'dolunaylarda "vahşi"lik levılım 1534587960'a çıkıyor, elimde değil ve bu durumdan mütevellit ne kadar da bedbahtım, lütfen bana bir bakın' ifadesine ne diyorsun? kıyamam.

Peki ya kurtadamlar?
Yalnızca dolunaylarda, ay’ın etkisi ile, istemleri dışında vahşi bir hayvana dönüşen kurtadamlar öyle mi ha? HAYIR. Kurtadam, belli dönemlerde belli bazı şeylerin etkisi ile hayvana dönüşen bir insan olduğundan mütevellit daha umut verici bir yaratık. Kurtadamlık süresinde kendinde dahi değil, içinde bulunduğu kimliğin getirisi olan hayvani güdülerin esiri durumda.

********************
(doğru/yanlış) klişelerin tümü bir yana;

İkisinden biri olmak zorunda kalsam (mesela aksi takdirde öleceğimi söyleseler), kurtadam olmayı seçerim nanosaniye düşünmeden.
Dolunaya olan hassasiyetim+ölümüm gümüşten olsun isteğim+gözümkararınca takındığım hal tavır göz önüne alınınca, belki de çoktan katıldım aranıza?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kıyaslama çok güzel olmuş efendim. anlatımınızı çok sevdim.
takipçiniz olmaya karar verdim.

bu arada ben de kurtadam olmayı tercih ederim. soğuk beyaz yüzlü vampirler bana da hep itici gelmiştir. çocukluğumda trt1 ya da 2 de gece geç vakitte kurtadam dizisi çıkardı. kaçırmazdım hiç ve izlerken heyecanla kurtadam a dönüşme sahnesini beklerdim. dolunaylarda görüşmek üzere ;)

eFeNDi-Ci dedi ki...

teşekkür ederim.