4 Mayıs 2009 Pazartesi

that was the point.

şimdi bak, ne var biliyor musun?
herkesin bazı bazı kadroları var ya, işte o kadrolar değişmeye meyilli ya, değiştirilmeye de denebilir, kimseyi suçlamak istemiyorum zira, hayat böyle napalım. ? . devam edelim mesela, nasıl? gönül isterdi ki, hiç eksilmesin hep artsın, hep güzelleşsin, hep iyileşsin falan, ama çok ütopik işte böylesi, namümkün bir diğer deyişle.
o zaman? biri gidiyor, biri geliyor. peki biri geliyor biri gidiyor diye gidene kal demeyelim mi? kıymetini bilmeyelim mi?
daha geçende birine anlattığım üzere, güzel ilişkiler (ister sevgiliyle, ister arkadaşlarla, ama aileyi buraya dahil etmeyeceğim, hayır. nys) sadece karşılıklı iki kişinin birbirini sevmesiyle varolmaz, gelişmez vs. iyi ilişki karşındakinden beklediğin (beklentisiz ilişki yalandır. aksini kanıtlayana dek sen!) şeyleri görmenin yanında, onun istediklerini de verebilmektir. elbette ne sen tüm istediğini görür ne de karşındakinin görmek istediklerinin tümünü gösterebilirsin, bu da ütopik, geç, ama bir ölçüde mümkün isteneni yaşamak, almak-vermek. böyle durumlarda istikrarlı güzel ilişkiler yaşanabiliyor. dünya üstünde bunu başarmış insanlar var, bilmiyormuş gibi yapma. ya da yap. nomore my problem.
yani?
yanisi üzülmemek gerek, nasıl insanlar var ki neler (neler derken ne şahane paylaşımlar, arkadaşlıklar, aşklar vb) yaşıyor ve bütün bu mucizeviliğin akabinde bir şekilde (mantıklı-anlamlı-geçerli)/(saçma sapan-alakasız-açıklanamaz) nedenlerle tartışıyor, bozuşuyor ve işi "ömrüm boyunca senle bir daha asla"ya kadar götürebiliyor. evet, bunu yapan insanlar da var, bunu başaran (!). o zaman? biraz kıymetini bilebilsem, biraz kıymetini bilebilsek!
bulduğun şeye hazinenmiş gibi değer versen, önemsesen? ve önemsesek.
bir güzelim bahar gününü 3 koca ay daha bahar olacak nasılsa diye evde ziyan etmek gibi, anlıyor musun? kağıt üzerinde 91 başka bahar günün daha olacak, tamam, haklısın, ama bu bahar gününde, bu süper günde, gün hala süperken yani, bugün işte, tam da şimdi, dışarı çıkıp neler yaşayabileceğini asla öğrenemeyeceksin anı yarına bırakırsan! (beni bırakırsan.) başka bir ton bahar günüm daha olacak düşüncesine takılırsan. inanırsan. falan filan. bütün güzel -belki bugünden de güzel muhteşem süper delice şahane hatta- bahar günlerinde daha iyisini yaşayamıcaksın? belki yaşarsın, ama bugün dışarı çıkmadan nasıl kıyaslayabilirsin? datalar nerde? ayrıca karşılaştırmayı da bırak. senin kafanda düşünmekten, açıklama metoduma bak!! pfffff.
birşeyi kaybedene kadar beklemekten vazgeç. kaybetmeye bu kadar alışmayı bırak, genellemeleri bırak. hepimiz delice akıl almaz şekilde spesifik kişileriz. bu iğrenç, bu duygusuz bu ruhsuz bu insanötesi hali tavrı bırak. bırak kendini.

bugün 4 kupa kahve içtim, kafam wide open. kusuruma bakma, ya da bak. kusuruma bakman bana bakman demek ne de olsa. so, bir şans(daha)?
bir de, bir de var ya, işte, şey. öyle.
ne?
seni seviyorum.
bunu yüzüne söyleyeceğim gün de gelecek, merak etme.

Hiç yorum yok: