7 Ekim 2009 Çarşamba

bank ruleZ

*su faturası ödenebilen bütün bankalar ücra köşelerdedir çünkü onlar popüler olmayan bankalardır, televizyonda her dakika reklamını görmezsin, ihtiyacın varken "bulunmaz" sıfatını hakkıyla taşıyabiliyorken istemediğin anlarda yanıbaşında biterler (o nasıl oluyor deme, akşam eve giderken dikkat et bak.)

*eğer öğle arasında, bi bankanın bankında yeterince beklersen sonra o boşa harcadığını sanıp da kahrolduğun zamanın sana öğle arasının bitmesiyle birlikte numara alma aparatına koşan kalabalıkta öncelik olarak geri döneceğini görebilirsin. hatta şansın varsa "şöyle önüme geçer misiniz lütfen, ben geldiğimde siz burdaydınız" diyen biri bile çıkabilir :s

*bir bankta üç kişi oturuyorsanız diğer ikisinin sen dönmeden gitmeyeceğini de biliyorsan, çantanı-ceketini vs. bırakıp gidebilir, 2 dk sonra, eşyalarını evinin salonunda bırakmış rahatlığıyla geri dönebilirsin. çünkü geride bıraktığın çantanın yanındaki birbirini tanımayan iki kişinin bi anda doğaçlama bir ortaklık kurmak yoluyla sana ait olanı çalması çok küçük bi ihtimaldir.

*bankadaki sırayı gösteren pano gerçek bir gericidir. ondan korktuğunu belli etme.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

bazı bankalarda bu "numaratör(:Güvenlikçi Samet Kronikıls adında bir dizide çekilebilirdi)" nanesi 3 koldan saldırıyor. Bir bakıyorum 617'de bir bakıyorum 248'de... bir bakıyorum 618'de bir bakıyorum 410'da... Ve ben 322.sıradayım. İşte o 600 küsürlerden tüm veliefendi'yi şok edercesine yarış kazanan bir süpriz atın yarattığı şaşkınlığa denk olabilecek şekilde 300'lü sayılara dönüyor ya o sıra... İşte o anlarda bir çok insanın avazı çıktığı kadar (Avaz?) bağırmak istediğini ama onun yerine gözbebekleri titrerken yutkunuşlarından ve bu kurumsal yapıdan dışarı atılmak istemediklerini surat ifadelerinden*(yüz ifadesi diye bi' şey yok, bilerek kullanmadım surat kelimesini) okuyabiliyorum.
Bense o gerginliği yaşamamak için her bankanın numaratöründen bir tane aldım, gitmeden önce bankaya telefon açıp "kaç numarayı verdiniz en son?" sorusuna cevap alıyor. Bankaya gidiş mesafesine göre 20,30 ya da 50 fazlasındaki 5-6 sayıyı alıp öyle evden çıkıyorum. "Bana da 456'yı vermiş numaratör.. Ne yapabilirim?" gibi basit bir çirkeflikle atlatıyorum bu süreci.

eFeNDi-Ci dedi ki...

çok çarpıcı* gördüm seni** ((cin* bağlamında) **bu kalıba da tavım ama cuk*** oturdu (***cuk derken biri sandalyesinin üstüne içi su dolu balon koymuş, oturunca.. işte.. (üf ya)))

ama bundan daha sinir bozucu olan, işlem yaptırdığın bankanın herhangi bir kartına sahip değilsen senden 241 dk sonra gelen adamın kartıyla sıra alıp bikaç dakikaya işini halletmesini izlemek, üzerine 142 dk daha beklemektir.

Sareen dedi ki...

iş bankasından nefret ediyorum istediğin hiç bir işlemi yapmazlar. Kart ile sıra alırsın normal sıra alandan sonra gelirsin. bi banka var sevdiğim o da garanti :) yeşilli falan hoşuma gidiyor

(Süper)Cem dedi ki...

bankalar, camları kırılınca güzeldir... dsofsadfmıofsd

eFeNDi-Ci dedi ki...

@serin: senden en sevdiğin banka? sorusuna hsbc/ing bank cevabı beklerdim (turuncu olması açısından) :)

@cem: neey?