28 Mayıs 2009 Perşembe

öğüzsün desem değil, insancık bile fazla sana.

kuzenimin gönül işleriyle ilgili bir törene (töreni, gerçekleşeceği tarihten çok kısa bir süre önce haber alınca, çaresiz -nefret eden tayfadan da olsam- rejiminin kapısını çaldım. ölüm rejimi tefeciler gibi, metafor baabında. pf. verdiğim kilodan illa ki fazlasını alıyosun gerçek dünyaya dönünce, nys.) katılmam gerekince hızlandırılmış rejim (nam-ı diğer ölüm rejimi işte. ölüm rejimi ne mi? şöyle ki: "hiçbişey yemiyor, sürekli gereksiz su içiyor, saat başı tuvalete gidiyorsun mesela sonra. çok süper kilo veriyorsun -mesela 5 günde 3 kilo", ki ihtiyacım olan da buydu aynen- sonra normale dönünce? "abov" yeterli.) olayına giriştim. yalnız, izmirden döneyim. hele hele!! elma dilim patates havuzu yaptırıcam eve nys. işte bu durumdan mütevellit, pek yorgunum, pek uyuzum, pek isteksizim herbişeye, 3-4 gündür.
öğle yemeği dönüşü (bugünkü öğle yemeği menüsü: ice-tea şeftali içerek yarım saat yürüyüş yapmak idi), ofise ulaşma çabasıyla, 3 şeritli-tek yönlü pek bir işlek caddeden karşıya geçmek üzere beklerken, önümden 6-7 araba geçti. hiç umrumda değil, kimse yol vermese de olur modundaydım, zira yürümeye mecalim olmadığından, olduğum yerde dikilmeyi tercih BİLE ederdim yani öylece. dakikalarca. nys. sonra bu söz konusu 6-7 arabanın akabinde, diğerlerinin kıçından kıçından gelen bir taksi, hiç oralı dahi olmayan bana ("yol versene bre bilgi yoksunu!, bak yaya geçidi üzerindeyim!! gerizekalı insan yaa.." diye giden bakışımı takınmak falan şöyle dursun yani.), önümde durup geçiniz işareti verdi. gram umrumda değil ve fakat ben geçince, gaza bastığı anda, açık pencereden "yol verdik, acele etsene biraz yürürken" demez mi! bir anda enerji doldum, oracıkta aniden kendisine girişecek kapasiteye ulaştım, demek ki 6 kelimelik bir cümleye bakarmış enerji patlaması :s
bi sktr git insancık. sana insancık diyerek de, öğüz diyerek de öküzleri aşağılamış olurum.
öküzün tek problemi trene olan aşkı oysa ki, seninkinin yanında bu nedir. pf.

7 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

hakareti dibine kadar hakeden bir milletiz :) ancak kendine eziyet etmeyi de bir o kadar seviyoruz :P Hem sen açlıktan agresifliğin tavanına vura vura sarhoş ol, hem gariban taksiciye öğüz de :D ayıptır, günahtır hakim bey!

ama haklısın. taksicilerin geneli bahseylediğin gibi. dikkat ettin mi hiç? taksi dolu muydu?

Chopartypical dedi ki...

yaya geçidi mi bizde sadece yolda duran önemsiz çizgiler. insanı asıl üzen çoğu insanın bilmemesinden ziyade bu çizgileri, belediyede bu işlerle uğraşanlarında trafik kurallarından bir haber olması. derler ya koy götüne rahman gitsin.

eFeNDi-Ci dedi ki...

@cem: taksi boştu arkadaşım.
ayrıca ben mi dur dedim, hatta durunca, müşteri olduğumu sandığını düşündüm ama geç işareti yaptı vs. kendi gerizekalılığı. yolun kenarında yola bile bakmayan birine ne diye yol verirsin. pf nezaketten değilmiş işte anladık sonra zaten.
açım, azcık sinirliyim ama böylesi gerek, hızlı zayıflamaya ihtiyacın oldu mu ki senin hiç de laf ediyosun he? (bence olabilir, çünkü göbekli olduğunu biliyorum!! :p)

@chopartypical: beni üzmüyo olay, sinirlendiriyo. :)

sickprincess dedi ki...

yaa yayalar her zaman haksızdır. Adam yol vermiş ne sallanıosun. Şişlide de böleler, birine yol verdin mi 10bin kişi birden geçiolar sallana sallana. topunuzu kınıyorum!

ayrıca senin eve giderken sallanan yayalara vur vur dien sen deil miydin, vuuuu!

eFeNDi-Ci dedi ki...

yolun ortasında uyuz uyuz dolaşana ben de laf ederim, hatta vursana kızım derim, yes. ama sen hep dikkatsiz okuyosun görl yazdıklarımı, "yolun kenarında durup, yoldan tarafa bile bakmadan (ki yola bakmak bir anlamda bana yol verir misiniz demektir) bütün arabaların geçmesini bekliyordum. taksici -dikkat et buraya- "kendi isteğiyle durdu ve yol verdi, ardından hızlı yürüsene diye laf etti". beyle basit. nesini anlamadınız bilemedim.

sickprincess dedi ki...

eksik okumadim, fazla dusundum, kendimi adamin yerine koydum. pisman olmus, nalet olsun demis, hepsi ayni demis, bi yayalar iki erkekler zaten. Bole bu!

Ben olsam kornayla ziplatirdim, pataklamak lazim hatta!

eFeNDi-Ci dedi ki...

yaaağğğ bırağkkk.