3 Şubat 2009 Salı

sağlama


iki kez üst üste söyledim ve yorumlar aynı, olası süreç tahmini, hatta hızı ve ters ivmesi bile. ivmenin işe karışacağından şüphem olmadı hiç yoksa nasıl oluşacaktı bunca tepe/tavan nokta bu kadar kısa zamanda bu kadar az doneyle. (var)olduğun (, sen olduğun) yeri (yazıktı sahilsiz topraklarına) dahi kabullendim, mavisiz gökyüzüne "tamam" durumlara kadar geldim. belki kaçan kovalanır tribi bu, bilen bilir. o bilenin ben olmadığı kesin. eylem defteri*me sana ait -di'li geçmiş zaman fiilleri yazdır bana, piliz. piliz diyen kadın ne istiyordur demiştin? yoo o caps lock ı açık unutan (!) kadın içindi. boşverelim gel birlikte. ama verilen "kap" boş gönderilmez geri, ayıp di mi.
bu akşam soğuğun kucağına bırakıcam kendimi. iliklerim dahi buz tutsun, akış yavaşlasın ki sakinleşebileyim. ya da sakinliğini ödünç alayım ve sonra boş vereyim..

*d.k. buluşu

**

günlerden bir gün, cumartesi mesela, hiç söylenmemiş kelimelerle geleceksin buraya -burası benim olduğum yer. odaklanma problemine aldırmadan şansımı deneyeceğim. biliyorum ki bu bir savaş olacaksa kazananın baş harfi nurcandır**. böyle büyük kelimelerin rol aldığı uzun metraj filmler yazıcam yeniden, ve şaşıracaksın o gün de tıpkı şimdi yaptığın üzere. görüp göreceğin en iyi oyun.cuyum, oyuncu olduğuma dair atıp tutacaksın ve fakat. eminim (şimdi değil ama bir zamanlar en azından, benim-din). inan önemi yok, aksini ispat için enerji harcamak boşuna olacak zira ben kafanda görebildiğin kadarım, neymiş? kivinin sesi uzaktan karpuz gelirmişş. (gözünde büyüttüğünün sandığından da küçükmüşlüğünü, yumuşacık tüylerini falan görünce ağzın kocaman açık kalacak, gülücem sana yeşil yeşil.)
nedeni inat ve ısrar belki. belkisi çok. bütün herşeyim, benliğim dahil üzerine bahse girecek denli emin olduğum bir hissin peşinden koşmuş olmam mı komik geliyor sana? yoksa boşuna mı? ya da aptalca? veya yalnızca bilimsel veri toplama adına? asıl komik olan bu. buydu. buymuş.
kafesi açtım, daha önce de açmıştım, bak burda nasıl da işe yaramıyor, çıkıp gitti. yani? yanisi bir defa bir başkasını asla tutmuyor, dünkü kahve falı hariç ( :p ). oysa koşullar değişti, güç yan çizdi ve senden bana bulaştı diyelim, sen tedavine başlamadan birkaç zaman önce. şimdi elimde ve neler yapacağımı umursamıyorum bile.
genellemelere ben de hastayım, tamam, ama bana gerekeni söyle.
imza: istisna.
** k.d. uyduruğu

2 yorum:

anjoe dedi ki...

trying to grow into the sky ;-)

eFeNDi-Ci dedi ki...

kind of :)